Προετοιμασία Οικοσκευής Για Τη Μετακόμιση

Από τα πιο στρεσογόνα πράγματα σε μια μετακόμιση είναι το πακετάρισμα της οικοσκευής. Για να ετοιμάσετε τα πάντα με ασφάλεια και ευκολία έχουμε ετοιμάσει για εσάς τον παρακάτω οδηγό.

Χαρτοκιβώτια

Πριν γεμίσετε τα χαρτοκιβώτια ξεκινήστε με μια στρώση από εφημερίδες ή αεροπλάστ.

Αρχικά επιλέξτε τα κατάλληλα χαρτοκιβώτια. Η ιδανική διάσταση χαρτοκιβωτίων είναι: 60 Χ 40 Χ 40. Για βαριά αντικείμενα όπως βιβλία χρησιμοποιήστε μικρότερο μέγεθος χαρτοκιβωτίου 30 Χ 20 Χ 20. Επιλέγοντας μικρότερο χαρτοκιβώτιο εξασφαλίζετε ότι θα είναι ευκολότερο να μεταφερθεί. Γενικότερα, αποφύγετε να υπερφορτώσετε ένα χαρτοκιβώτιο. Τα υπερβολικά φορτωμένα χαρτοκιβώτια διατρέχουν τον κίνδυνο να ανοίξουν κατά την μεταφορά. Το μέγιστο βάρος που συνιστούμε είναι τα 20 κιλά.

Πολύ σημαντικό είναι να αναγράφονται σε κάθε συσκευασία τα στοιχεία αποστολέα (όνομα & τηλέφωνο) – ακόμα και αν μπουν σε παλέτα. Επίσης πολύ καλό είναι να αριθμήσετε με αύξουσα σειρά π.χ. ( 1/8, 2/8, 3/8 ) τα χαρτοκιβώτια. Έτσι μπορείτε να τόσο εσείς όσο και ο μεταφορέας να κάνει καταμέτρηση των χαρτοκιβωτίων.

Προμηθευτείτε ανθεκτικά χαρτοκιβώτια και σιγουρευτείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Προμηθευτείτε επίσης νάιλον για να τυλίξτε εξωτερικά τα κιβώτια ώστε να είναι προστατευμένα από νερό και υγρασία.

 Ευπαθή αντικείμεναΤηλεοράσεις

Στις συσκευές όπως τηλεοράσεις και υπολογιστές θα πρέπει να προστατεύσετε την οθόνη. Σας συμβουλεύουμε να τυλίξτε με foam1 (σπογγώδες φύλλο) και έπειτα με αεροπλάστ2 (νάιλον με φουσκάλες). Ιδανικά προσθέστε το αεροπλάστ σε δύο στρώσεις για μεγαλύτερη προστασία.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι προτιμότερο να συσκευάζονται μέσα στο εργοστασιακό κουτί τους. Το εργοστασιακό κουτί είναι σχεδιασμένο ώστε να κρατάει τη συσκευή σταθερή και χωρίς άμεση επαφή στα τοιχώματα του κουτιού.

ΈπιπλαΗλεκτρικές συσκευές

Για να αποτρέψετε τα γρατζουνίσματα των επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα είδη συσκευασίας.

Αρχικά τα τυλίξτε με οντουλέ, το κυματιστό χαρτόνι συσκευασίας.

Για καλύτερη προστασία από χτυπήματα τυλίξτε από πάνω με διπλό αεροπλάστ2 (νάιλον με φουσκάλες).

Τέλος, ασφαλίστε όλα τα υλικά δένοντας σφιχτά με αυτοκόλλητη ταινία συσκευασίας4 ή stretch film5 (μεμβράνη περιτυλίγματος).

ΧαλιάΣτρώματα

Τυλίξτε τα χαλιά σας και τοποθετήστε σε ειδικές θήκες συσκευασίας και μεταφοράς ή μπορείτε να τα τυλίξετε με stretch film5 (μεμβράνη περιτυλίγματος).

 Εύθραυστα (ΥαλικάΠιάταΠοτήριαΠορσελάνες)

Αρχικά τυλίξτε με χαρτί αφής 5

Έπειτα,τοποθετήστε τα τυλιγμένα σε χάρτινα κιβώτια6 γεμισμένα με τρίμμα φελιζόλ7. Το τρίμμα φελιζόλ θα τα εμποδίσει από το να χτυπηθούν μεταξύ τους στο κουτί.

Υλικά συσκευασίας

 

Foam (σπογγώδες φύλλο)1

Αεροπλάστ (νάιλον με φουσκάλες)2

Οντουλέ (χαρτί τυλίγματος συσκευασίας)3

Αυτοκόλλητη ταινία συσκαυασίας4

Stretch Film5

Χαρτί αφής5

Χάρτινα κιβώτια6

Τρίμμα φελιζόλ7

Τα υλικά συσκευασίας μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα:

  1. σιδηρικώνχρωμάτων

  2. εξειδικευμένα καταστήματα υλικών συσκευασίας

  3. τεχνικά πολυκαταστήματα

Στην περίπτωση που η εταιρία μας δεν αναλάβει την συσκευασίαπακετάρισμα της οικοσκευής σας, ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί εξαιτίας κακής συσκευασίαςαμπαλαρίσματος.